Ontdek Zutendaal, het groenste snoepje van Vlaanderen.

Zutendaal

Onze B&B Punto Vélo ligt in Roelen, vlak op de grens van Zutendaal en Lanaken. De grote troef van onze ligging, is het Nationaal Park Hoge Kempen, dat op wandelafstand bereikbaar is. Dit unieke natuurgebied bevat meer dan 5700 hectare bos en heide en strekt zich uit over Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk en As.

Kamer reserveren →

De Lieteberg

De Lieteberg is één van de vele toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen en bevindt zich vlakbij onze B&B. Je kan hier naar hartenlust wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden op één van de vele uitgestippelde routes, maar dat is niet alles. In het ondergronds insectencentrum 'Entompolis' leer je alles over kriebelende insecten, en in de overdekte Vlinderkoepel kan je dan weer tal van Europese vlindersoorten bewonderen. Mag het wat avontuurlijker? Dan is het blotevoetenpad ongetwijfeld iets voor jou! Geniet van allerlei verschillende soorten prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water op een parcours van bijna 3km lang. Een must-do met de kinderen!

Lieteberg
Lieteberg

Nationale Park Hoge Kempen

 

Nationaal Park Hoge Kempen

 

Naast de Lieteberg is onze Bed&Breakfast ook de ideale uitvalsbasis voor alle andere toegangspoorten van het prachtige Nationale Park Hoge Kempen. Ontdek de spectaculaire panorama's in Connecterra (Maasmechelen), de zandheuvels van de Duinengordel (Oudsbergen), het Planetenpad in Kattevennen (Genk), het immens heidegebied van de Mechelse Heide (Maasmechelen) en nog veel meer op een boogscheut van Punto Vélo.

 

Wandelen

 

wandelen

 

Ben je klaar voor meer dan 220 km wandelplezier? Maar liefst 51 lusvormige wandelingen van 3 km tot 14 km leiden je langs de mooiste plekjes in en rond het Nationaal Park. Starten doe je best aan toegangspoorten of onthaalpunten, waar je telkens kan instappen in een ander wandelgebied.

Vlakbij onze B&B is de toegangspoort “Lieteberg” van het Nationaal Park Hoge Kempen gelegen.

Wij bevinden ons aan de instapplaats Roelen ter hoogte van knooppunten 91, 92 en 93 van de uitgestippelde routes binnen het Nationaal Park Hoge Kempen. Van hieruit zijn er 4 wandellussen toegankelijk varierend van 4,5 km tot 13,5 km eventueel combineerbaar met wandellussen van andere instapplaatsen.

Tevens zijn we ook gesitueerd op 750 meter van de route van de 74 km lange afstandswandeling rond en doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen. Deze wandeling geeft je de mogelijkheid om alle hoeken van het natuur- en recreatiegebied te ontdekken. Drie dagen genieten van zandpaden, bossen, en natuur!

Ontdek meer info op de website van het Nationaal Park Hoge Kempen.
Of stippel je wandelroutes in Zutendaal alvast uit op wandelroutes.org.

 

Fietsen

 

fietsen

 

In het Nationaal Park en omgeving is het heerlijk om te fietsen: schaduwrijke bossen met hier en daar een blik op de heide of langs rustige jaagpaden. Bovendien zijn veel trajecten volledig autovrij. Af en toe een helling hoort er wel bij, maar je krijgt wel een mooi uitzicht als beloning.

Via het fietsroute-netwerk van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland ontdek je het Nationaal Park met de fiets. Het handige knooppuntensysteem is zeer flexibel. De blauwe bordjes zijn je gids onderweg. Starten kan aan elke toegangspoort en op de meeste plekken kan je een een fiets huren.

Onze B&B is gelegen tussen knooppunt 62 en 65.

Ontdek meer info op de website van Visit Limburg.
Of stippel je fietsroutes al uit.

 

Mountainbiken

 

mountainbiken

 

Hou je van avontuurlijk mountainbiken door een prachtig landschap? Kom dan naar de omgeving van Nationaal Park Hoge Kempen. Hier doorkruis je prachtige bossen en geniet je van mooie uitzichten in een gevarieerd landschap. Het netwerk omvat 200 km mountainbikepaden, verspreid over 8 lussen. De routes lopen voor 98% over onverharde paden en zijn geschikt voor bikers van elk niveau.

Mountainbiken in Nationaal Park Hoge Kempen
Mountainbikeroutes Sport Vlaanderen
RouteYou - Blauwe lus Zutendaal
RouteYou - Nationaal Park Marathon
RouteYou - 58km Zutendaal
RouteYou - 81km Zutendaal

 

Paardrijden & mennen

 

fietsen

 

Circa 650 km ruiter-en menpaden in Limburg waarvan er 198 km doorheen het Nationaal Park lopen en voor 85% onverhard zijn. Heel wat ruiters en hun paarden zijn dan ook uiterst tevreden over hun uitstap.

Onze B&B is gelegen tussen knooppunt 87 en 93, door het bos op 500 m van de knooppuntroute.

Voor de stalling vragen wij €15,00/paard per nacht in een stal of een weide met inloopstal.

Mogelijkheid tot begeleide wandelingen eventueel met picknick.

Ontdek meer info op de website van het Nationaal Park Hoge Kempen en op de website van Visit Limburg.
Of bekijk het ruiter- en menroutenetwerk van het Nationaal Park Hoge Kempen.

 

Bereikbaarheid

Onze B&B ligt op circa 10km van de E314 in Genk (oprit Brussel/Antwerpen/Leuven/Industriezone Genk-Noord/Genk/Park Midden-Limburg en afrit 31 Aken/Aachen/Heerlen/Maasmechelen) en op 14km van de E313 in Hoeselt (oprit Koning Boudewijn snelweg richting Antwerpen/Hasselt/Genk en afrit 30 richting Kortessem/Genk/Diepenbeek/Park Midden-Limburg).

Vlak voor de deur is er een halte van de Lijn genaamd "Zutendaal Roelen". De lijn G7 Roelen-Genk station vertrekt er om de 2 uur.

Niet alleen de ligging in de natuur is een troef voor onze B&B, maar ook de goede bereikbaarheid van interessante steden qua cultuur en shoppen:

Genk - 10km
Maastricht - 11km
Bilzen - 12km
Maasmechelen Village - 17km
Tongeren - 20km
Hasselt - 22km